pena.jpg, 8 kB


Aktuality
Produkty
        2007
        2008
        2009
O pivovaru


První svobodný žabovřeský pivovar Žižlavar byl založen počátkem roku 2007. Zakladatelem a jediným majitelem je Mgr. Marek Žižlavský. Pivovar produkuje piva svrchně i spodně kvašená, v objemech 10 - 23 litrů na várku. Jedná se o nefiltrovaná, nepasterovaná piva, která obsahují živé kultury kvasinek a velké množství zdraví prospěšných látek a biogenních prvků. Expedice piva probíhá pouze dle potřeb majitele pivovaru, jeho rodiny nebo známých - jedná se tedy o nevýdělečnou činnost.

Surovinami používanými při výrobě piva jsou mladinové koncentráty, granulovaný chmel (Žatecký poloranný červeňák), chmelový extrakt a voda. Ke kvašení se používají kvasinky Premium Gold pro svrchní piva a Saflager S-23 a Saflager S-189 pro piva spodní. Experimentálně jsou některá piva kvašena i svrchními kvasnicemi Safbrew S-33. Primární fermentace probíhá ve dvou kvasných barelech o objemu 25 litrů (dodavatelem kompletního řešení je firma euroB.A.CH, s.r.o) a 30 litrů, sestaveného na základě požadavků provozu pivovaru. Sekundární fermentace a zrání pak probíhá ve skleněných láhvích o objemu 0,5 a 0,3 litru s korunkovými nebo keramickými zátkami, v PET láhvích o objemu 0,5, 1 a 1,5 litru a v soudcích o objemu 5 litrů, v nichž je pivo i expedováno.

Kontakt: Mgr. Marek Žižlavský
zizlavar(zavináč)seznam.cz

Design (c) Norník 2007